SUURET LAUMANVARTIJARODUT RY / ROTUKATSELMUS

Yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma on ollut jo vuosien ajan laumanvartijoiden omat syyspäivät jotka huipentuvat rotukatselmukseen
Tähän alapuolelle on tiivistetty mitä SULARON järjestämä rotukatselmus on, mitä se ei ole ja mitä koiralta vaaditaan että se voi osallistua rotukatselmukseen.

Toivottavasti näemme juuri teidät laumanvartijoiden syyspäivillä sekä rotukatselmuksessa!MIKÄ ON ROTUKATSELMUS:
Rotukatselmus on Suuret Laumanvartijarodut ry:n järjestämä epävirallinen koiranäyttely, johon voivat osallistua kaikki laumanvartijarotuiset

MITÄ ROTUKATSELMUS EI OLE:
Rotukatselmus ei ole virallinen näyttely. Rotukatselmuksessa ei siis jaeta sertifikaatteja. Rotukatselmus ei myöskään ole jalostustarkastus.

KUKA VOI OSALLISTUA ROTUKATSELMUKSEEN:
Rotukatselmukseen voi osallistua ainoastaan laumanvartijarotuiset koirat. Koira täytyy olla rekisteröity. Noudatamme myös Suomen kennelliiton rokotus- ja typistysmääräyksiä eli osallistuvalla koiralla täytyy olla voimassa olevat rokotukset. Typistetyt koirat eivät voi osallistua rotukatselmukseen. Myös ulkomaalaiset laumanvartijakoirat voivat osallistua katselmukseen.

Espanjanmastiffit

MITÄ ROTUKATSELMUKSESSA TAPAHTUU:
Rotukatselmuksen kulku menee kuten virallisessakin näyttelyssä, mutta ilman sertifikaattien jakoa. Rotukatselmuksen arvosteleva tuomari  / tuomarit on ilmoitettu aikaisemmin. Yhdistys pyrkii  järjestämään arvostelevaksi tuomariksi sellaisen jolla on arvosteluoikeudet arvostelemaansa rotuun. Tämä otetaan huomioon myös silloin jos rotuja joudutaan jakamaan useammalle tuomarille. Vaikka et olisi virallisessa näyttelyssä käynyt, ei tarvitse jännittää osallistumista rotukatselmukseen. Kyseessä on huomattavasti pienempi tapahtuma kuin virallinen koiranäyttely ja paikan päällä sinua varmasti opastetaan. Ennen tapahtumaa saat infopaketin sähköpostiisi, joka sisältää mm. numerolapun sekä aikataulun mutta myös tarpeellista infoa. Tuomari arvostelee koirat, ja jokainen koira saa kirjallisen arvostelun. Koiria arvostellaan roduttain iän perusteella:
- Pennut PEN (5-9kk)
- Juniorit JUN (9-18kk)
- Nuoret NUO (15-24kk)
- Avoin AVO (18kk - >)
- Valiot VAL ( Viim. näyttelypäivänä täyttävät 15kk ja ovat jonkin FCI:n tunnustaman kenneljärjestön tai kansainvälisiä muotovalioita)
- Veteraanit VET (8v ->)
- Kasvattajaluokka (3-4 samanrotuisen koiran muodostama ryhmä. Koirien on oltava saman kasvattajan kasvattamia tai samalle FCI:n vahvistamalle kennelnimelle rekisteröityjä)

Rotukatselmuksessa arvostellaan myös kotikoiraluokka, johon voivat osallistua jonkin hylkäävän virheen omaavat koirat (purentavika,kivesvika yms.) 

Tuomari valitsee rotunsa parhaat koirat (ROP), parhaat pennut, parhaat juniorit,ja parhaat veteraanit. Rotukatselmus huipentuu BEST IN SHOW kehään jossa ROP-koirat kilpailevat toisiaan vastaan ja parhaaksi valittu koira on rotukatselmuksen paras koira (BIS) 

BIS-koira vuosimallia 2019

MITÄ ROTUKATSELMUS MAKSAA:
Yhdistyksen hallitus päättää vuosittain rotukatselmuksen osallistumismaksun. Yhdistyksen jäsenetuihin kuuluu edullisempi ilmoittautuminen rotukatselmukseen.

MITÄ OMISTAJA/KASVATTAJA ROTUKATSELMUKSESTA SAA:
Omistaja / kasvattaja saa koirastaan arvostelun rodun tuntevalta tuomarilta. Sekä ennenkaikkea koirakko saa mukavan ja rennon näyttelypäivän, muiden laumanvartijarotuisten koirien ja omistajien kanssa. 

MILLOIN JA MISSÄ ROTUKATSELMUS JÄRJESTETÄÄN:
Rotukatselmus on loppuhuipentumana laumanvartijakoirien syyspäiville ja vuosittain se pyritään järjestämään syyskuun loppupuolella. Toistaiseksi parhaaksi paikaksi järjestää on ilmennyt Kestikartano Aurantola, Jaalassa.

MITÄ MUKAAN ROTUKATSELMUKSEEN:
Koiralle mukaan rokotuskortti sekä vesikuppi (Vettä saatavilla paikan päältä). Halutessanne mukaan voi ottaa koiralle makuualustan. Myös näyttelytelttoja on mahdollisuus pystyttää alueelle. Alueella ei varsinaista sääsuojaa ole, joten teltat toimivat hyvänä sääsuojana sateen sattuessa. Paikan päällä on mahdollista nauttia lounasta Aurantolan päärakennuksessa (Ennakkoilmoittautuminen). Kehän lähettyvillä tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Ennenkaikkea mukaan avoin ja rento mieli!!


TERVETULOA MUKAAN VIETTÄMÄÄN VUODEN PARASTA NÄYTTELYPÄIVÄÄ SAMANHENKISTEN IHMISTEN KANSSA!